Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 7 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du sedan vara hela livet.

Vad gör vi?

Under våren och hösten är vi för det mesta utomhus på våra scoutmöten. Då kan vi tex elda eller gå en spårning. Under vintern när det är för mörk och kallt är vi mest inomhus och lär oss till exempel om sjukvård eller gör något hantverk.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Scout_rekryt_0611

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Kontakta någon av oss ledare, så kan vi berätta mer och komma överens om när det passar.

Är du mellan 7-9 år?

Då är du spårare! För spårarna har vi möten varje onsdag mellan 18:30 och 20:00. Antingen vid Bruket (nedanför skidbacken) eller i Jakobsbergskyrkan

Är du mellan 10-12 år?

Då är du Upptäckare! För upptäckarna har vi möten varje onsdag mellan 18:30 och 20:00. Antingen vid Bruket (nedanför skidbacken) eller i Jakobsbergskyrkan